Ugrás a fő tartalomra

Kocsis Nagy Noémi - Saláth Barbara riportja



A kék macska című könyv bemutatóján, 2014. december. 




Kocsis Nagy Noémi

Kedves Olvasó! 
Saláth Barbara Publios szerzőtársam az Egy őrült történet című közös projektünk, könyvünk kapcsán, amit hét író ír együtt riportot készített velem. 
A blogjának eredeti linkje itt található, kedveljétek őt is. :)  
Két alkotótársam van, akit még nem mutattam be nektek. Folytatásos történetünk hetedik részének írójával, Kocsis Nagy Noémivel rövidke interjút készítettem.
Mióta írsz?
Gyakorlatilag gyerekkorom óta. Gyerekként fogalmazásokat, olvasónaplókat. Hosszasan, évekig leveleztem nagyszüleimmel, barátaimmal. Egy – egy akkori levelem kitett hat- nyolc oldalt. Középiskolásként verseket, novellát, naplót. Egyetem alatt lévén művészettörténész szakirodalmi jegyzeteket, kiállítás megnyitó szövegeket, katalógus szövegeket, művészekről értékeléseket, cikkeket. Tananyagokat Grafikatörténet és Betűtörténet, több száz oldalt. 2011 óta blogokat: Artificium és Gerda Green könyvek, Artis a sütés-főzés művészete. Amióta „pályát váltottam” és elhatároztam, hogy megint írni fogok, de most már könyveket kulturális –erotikus – gasztro krimiket, amelyek a magyar valóságban és napjainkban játszódnak. 2014. februárjában lettem a Publio Kiadó szerzője és 2014. áprilisa óta jelennek meg itt a könyveim.
Mi a motivációd?
Ezt így sohasem fogalmaztam meg belülről, inkább mindig az munkált bennem tudat alatt, hogy az én szemszögömből is adjak egy darabot a világból az olvasóknak. Hogy olyan látásmód szerint írjak, ahogy csak én gondolkozom, hogy felhívjam a figyelmet a visszaélésekre, az emberi természet árnyoldalaira, mint irigység, önzés, féltékenység, másokon való átgázolás, a bűnnek olyan formái, amelyről a legtöbb ember csak a bűnügyi jelentésekből hall és arra, hogy vannak igenis létező és megvalósítható ideálok, mint nagyvonalúság, segítőkészség, humanizmus, igazságszeretet.
Kiknek szánod az írásaidat?
Gyakorlatilag mindenkinek, akit érdekel tizenhét éves kortól felfelé, mert a könyveim nem gyerekkönyvek. Fiatal felnőtteknek és fiatalos időseknek. Olvasóim a fiataloktól a közép korosztályon át az idős emberekig minden korosztályból valók. Legidősebb olvasóm a Dédi volt, aki idén hunyt el 95 éves korában. Természetesen a most megjelent szakácskönyvem mindenkinek szól, aki szeret, vagy szeretne megtanulni főzni, illetve igazából enni szeret és mással készíttetné el a receptjeimet.
Miket alkotsz?
Több mindent: a kulturális –erotikus – gasztro krimijeimet. Romantikus krimi novellát. Szakácskönyvet. Most készül a szakmai könyvem kortárs művészekről és tervben van még egy pár krimi, művészeti írások. Valamint szerzőtársakkal közös kalandregény.
index2
Megjelent műveid:
1.Fény és förtelem (krimi trilógia, első rész).
m.publioboox.hu/hu_HU/feny-es-fortelem2
2.A kék macska (krimi trilógia, második rész).
publioboox.com/hu_HU/a-kek-macska
3.Fenevadak Erdélyben (krimi trilógia, harmadik rész).m.publioboox.hu/hu_HU/fenevadak-erdelyben
4.A Tündérherceg (romantikus szerelmi dráma, krimi köntösben, Keresztes Kata tévés műsorvezető megfogalmazása szerint „modern skizo novella”).m.publioboox.hu/hu_HU/a-tunderherceg
5.Ízek innen és határokon túlról, első szakácskönyvem.publioboox.com/hu_HU/izek-innen-es-a-hatarokon-tulrol
6.Egy őrült történet (szerzőtársakkal közös kalandregényünk, hetedik része: Menekülés Arizónából).Link: http://artificium-artis.blogspot.com/2015/11/egy-orult-tortenet-menekules-arizonabol.htmlEgyelőre az Artificium és Gerda Green könyvek és a Szívtitokblogspot.hu blogokon.
Blogcímed, hol érhetőek el?
Publio Kiadói oldal 1: http://publioboox.com/kocsisnagynoemi
Publio Kiadói oldal 2: http://publioboox.com/gerdagreen

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések