Karanténnapló Noémitől 11. Béres Géza és a karitatív kezdeményezés

Harminchárom éve élet Budapesten. Bármilyen témáról szívesen írok, ami érdekel. Te is lehetsz a múzsám, ha megihletsz. 




Sziasztok! 

Megint itt vagyok és ma egy olyan emberről és vállalkozásáról szeretnék írni, aki a most kialakult helyzetben, a koronavírus járvány idején abszolút példaértékű lehet számotokra is. Azt javaslom, hogy olyan embereket kövessünk, tiszteljünk, utánozzunk, akiknek a napi munkája pozitív kezdeményezés, reményt és erőt adhat ebben a nehéz helyzetben. 
Béres Géza és a Dress Me and You szabósága és ruhajavítása, amit a linkre kattintva azonnal elértek, a cég logója szerint 10 éve létezik, működik. 

Én egy éve vagyok fenn nagyjából az Instagramon és akkor kezdtem el követni az oldalt. 
Az utóbbi hetekben, napokban böngésztem az Instagramra posztolt fotókat és csodálatra méltó kezdeményezésnek tartottam, amit a tulajdonos Béres Géza tett, hogy átállt maszk készítésre, gyártására. 
Illetve azonfelül, hogy ezek a maszkok boltjában kaphatóak és onnan rendelhetőek, sokat el is ajándékoz belőle kórházaknak, orvosoknak, ápolóknak és szépkorú embereknek naponta. 

Munkáját tehát követendőnek találom és ezért úgy döntöttem riportot készítek vele, amit készséggel elfogadott és rögtön rendelkezésemre állt. 

KNN.- Mivel indult az Ön szabósága, milyen termékek értékesítésével és pontosan mivel foglalkoznak vállalkozásukban? 
BG.- Méretes szabóság szalonunkban méretes öltöny és kosztüm, valamint ing és blúz készítését vállaljuk. Anyagminta kínálatunkban 3400 féle öltöny szövet, kasmír gyapjú, 3200 féle ing és blúz anyag közül választhatnak ügyfeleink. Szöveteink minősége 140-es szövéstől 200-ig terjed, fontos hangsúlyt fektetünk a részletekre, ezért bélésselyem kollekciónk több, mint 400-ra becsülhető. 

KNN.- Női és férfi divattervezéssel, varrással is foglalkozik a Dress Me and You? 
BG. - Elsősorban méret szerinti, férfi szabóság vagyunk, ruhaigazítással, öltöny készítéssel foglalkozunk, de akár konfekció méretű öltönyök méretre igazítását is vállaljuk abban az esetben, ha az ügyfelünk ezt kéri tőlünk. Női ruhákat is készítünk szabóságunkban, de elsősorban fő profilunk mégis a férfiszabóság. 

KNN.- Térjünk rá arra a riportban, ami nagyon megtetszett az Ön munkásságában, az a kezdeményezés, a pozitív hozzáállás, amit tanúsított, hogy elkezdett maszkokat gyártani. Illetve az árusításon kívül ajándékozni, ezzel mintegy karitatív tevékenységet is folytatva. Az első pillanattól kezdve belevágott, hogy kitört a járvány?
BG.- Igen, az első pillanattól kezdve. Nekem szépkorú szüleim vannak, akiket meg szerettem volna védeni, illetve a nővérem gyógyíthatatlan betegségben szenved és miatta is fontos volt, hogy maszkokat készítsek. 

KNN. - Megnövekedett  tehát az igény és ön úgy döntött, hogy ezzel folytatja? 
BG. - Igen. Ugyan megígérték, hogy érkeznek a maszkok, de mivel nem volt kezdetben annyi, illetve az egészségügyben pár óráig lehet a maszkokat használni, ezért olyan típusúak készítésébe vágtunk bele, ami három rétegű. A külső rétegek pamutvászonból vannak, a belső rétege az orvosi vászonhoz hasonló. Kéz meleg vízben mosható és vasalható, ezáltal fertőtleníthető. 


KNN. - Az első maszkok tehát az Ön családjának készültek, majd utána már elkezdődött a gyártás. 
BG.- Igen, nézze nekem mérlegelnem kellett, hogy hogyan adjak továbbra is munkát az alkalmazottaimnak, varrónőimnek, akiknek a bérét fizetni kell, a rezsit fizetni kell, az adóimat szintén be kell fizetni. 
Ezért saját pénzemet befektetve 3.000.000 Ft-ért anyagot vásároltam és belevágtunk. Sokan szidtak is a facebookon emiatt, hogy miért nem ajándékozom ingyen és hogy ez jó üzlet. Sorra kell letiltanom a rosszindulatú kommentelőket. 

KNN. - Én pedig úgy látom, hogy ez egy nagyszerű kezdeményezés az Ön részéről, mert most, amikor hiánycikk a maszk még a gyógyszertárakban is, akkor legyen egy hely, ahol vásárolni lehet. Továbbá mivel naponta követem az Ön Instagram oldalát azt látom, hogy nagyon sok maszkot ajándékozott el eddig is. Mesélne erről egy kicsit az olvasóimnak? 
BG.- Igen, egészségügyi dolgozóknak naponta viszünk és ajándékozunk maszkokat, de adtunk belőle postai dolgozóknak, kassza mögött dolgozó bolti eladóknak és szépkorúaknak az utcán. 

KNN. - Aki szeretne vásárolni a három féle típusú maszkból, ami gyermek, fehér és színes az hogyan juthat hozzá? El kell látogatni az Ön üzletébe, vagy postázás útján, webáruházból is megrendelhető és hány darabtól? 
BG. - A háromrétegű maszkot 1490 Ft-tól lehet megvenni, személyesen a 1015 Budapest, Batthyány utca 27-ben előzetes bejelentkezéssel. Mivel a kézi gyártás mellett elég kevés kapacitásunk marad a postázásra és kiszállításra ezért a kiszállítást csak 20 darab megrendelése esetén tudjuk vállalni. Viszont, azt tudnám javasolni, hogy aki rendel fogjon össze szomszédokkal, barátokkal és közösen rendeljenek egy 20 darabos csomagot, így megoszlanak a költségek. 

KNN. - Nagyon szépen köszönöm a riportot és jó munkát kívánok! 
BG. - Én is köszönöm. 

Legutóbbi könyvemet A kínai rejtélyt innen szerezhetitek be, szakmai oldalamat itt tudjátok követni. 
Rádióriport a könyvem kapcsán.  Bódizs Edith rádióriporter anyaga. 
Újabb riport készült velem T. C. Lang szerző tollából, amit itt találtok.


Megjegyzések

  1. Drága Noémi, ez fantasztikusan inspiráló és megható riport is volt egyben. Örülök, hogy összejött és másoknak is felhívod a figyelmét arra, hogy ha hiányuk van maszkból, akkor itt könnyen elérhetik. Aki varrta a ruhámat az esküvőmre, ő is nekiállt készíteni, mert most az egyéb munkái értelemszerűen csúsznak. Egyszóval nagyon jó vállalkozásnak gondolom, hogy a már meglévő varrodák a dolgozóikat megtartva egy más feladatra lettek "átállítva", így mindenki elégedett lehet :) Gratulálok az interjúhoz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések