Otthon



Harminchárom éve élek Budapesten, azóta sok minden megesett velem és másokkal. E városi történeteimet sorra elhozom most nektek a blogomra. Egyszer mindenki felkerül ide, akit érdekesnek találok. 

Otthon 


Hogy kivel érzed magad otthon rajtad múlik és a másik emberen, aki otthon érzi magát veled. Legyen az családtag, vagy barát. Mint az egyik barátnőm, aki amikor nálam járt, azt mondta, neki erről a legszebb nyaralásai jutnak eszébe gyerekkorában, amikor boldog volt. 
Az otthonosság érzetét nem csak a lakásodban teremtheted meg, hanem mindenhol ahova mész, ahol nyomot hagysz. Munkahelyeden, közösségekben, egy kis olvasó kuckóban a könyvtárban. 
Egyszerű a titok: ér
tsd meg a másik embert, helyezkedj bele a lelkivilágába és ne ítélkezz. Nem tudhatod, hogy mit miért tett.
Valamikor azt olvastam, hogy az emberek legyenek boldogabbak ott, ahonnan távozol.
Adj reményt, adj szeretetet.
Hogy másképp is lehet élni, hogy minden ember különleges. Hogy mindenkinek megvan a megfelelő párja a világon, hogy mindenkit lehet szeretni, bármit mondtak neki korábban. Ne higgy azoknak, akik megbántottak, vagy megaláztak, rendszerint félelemből teszik. Félnek attól, hogy elveszthetnek valakit, vagy valamit, ami soha nem volt az övék. Lakást, társat, munkahelyet. Hogy ők kevesek.
Amit el lehet veszíteni, az nem is volt igazán a tiéd soha, főleg nem a barátság és a szerelem. Az egyik ember nem tulajdona a másiknak, bármennyire is szeretné.
Te maradj jó, maradj független, főleg lelki értelemben, hogy boldogságot hozz mások életébe, hogy elmondhassák, hogy veled otthon érzik magukat!


Legutóbbi könyvemet A kínai rejtélyt innen szerezhetitek be, szakmai oldalamat itt tudjátok követni. 
Rádióriport a könyvem kapcsán.  Bódizs Edith rádióriporter anyaga. 
Újabb riport készült velem T. C. Lang szerző tollából, amit itt találtok.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések