Országos Széchenyi Könyvtár: Őszi programok+új nyitvatartás


„Nekünk mégis Mohács kell…” – Szimpózium a mohácsi csata évfordulóján a Budai Várban

SZIMPÓZIUM
2015. augusztus 29. (13:00 – 18:00)

Mi is veszett ott tulajdonképpen 1526. augusztus 29-én…?
A szimpózium arra keresi a választ, hogy a korabeli források új nézőpontú elemzése és a modern tudományok (antropológia, sebészet, igazságügyi orvostan) alkalmazása választ adhat-e arra, hogy mi történhetett II. Lajossal és holttestével? Az előadók között megtalálható lesz sebész, patológus, antropológus, igazságügyi orvosszakértő, irodalomtörténész, klasszika filológus, történész és könyvtáros. A szimpóziumon való részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

A részletes program itt olvasható
„Mert szemben ülsz velem…” – 110 éve született Illyés Gyuláné Kozmutza Flóra

KIÁLLÍTÁS
2015. szeptember 1– november 28.

Mert szemben ülsz velem… címmel nyílik kiállítás 2015. szeptember 1-jén 15 órakor az Országos Széchényi Könyvtár 7. emeletén. A kiállítás a 110 éve született Illyés Gyuláné dr. Kozmutza Flóra életébe enged betekintést. A részvétel ingyenes, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek
„A Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe”

RENDEZVÉNY
2015. szeptember 4–5–6.

Idén is megrendezik a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét a Budai Várban, a Szentháromság téren, melyre a szervezők nagy szeretettel várják az irodalom és kultúra kedvelőit! Pavilonunkban, az OSZK kiadványaival és egyéb érdekességekkel várjuk látogatóinkat.
Szeptember 5-én, szombaton 13.30-kor Földesi Ferenc, a Kézirattár vezetője A corvinák titkai címmel tart előadást Hunyadi Mátyáskönyvtáráról – korabeli nevén Bibliotheca Corviniana vagy Bibliotheca Augusta – az Alpoktól északra elterülő első reneszánsz fejedelmi bibliotékáról.

További részletek
„A királyi könyvtár – 35 corvina titkai hasonmások, képek, szövegek és filmek tükrében”

KIÁLLÍTÁS
2015. szeptember 27- ig

Szeptember végéig még láthatókiállításunk, melyen az OSZK-ban őrzött 35 corvina hiteles másolatai és a kódexekből származó pompás fotóanyag alapján képet alkothat a látogató a teljes egykori Corvina Könyvtárról, a részletes kísérőszövegek pedig feltárják előtte a Corvina történetét, nyitott kérdéseit, és bevezetik az egyes kódexek gazdag, titkokat rejtő világába. A belépés díjtalan!

További részletek
Kedves Olvasóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2015. szeptember 1-jével megváltozik a nyitvatartási rendünk. Keddtől szombatig 10 és 19 óra között látogatható a könyvtár.

A további részletek a honlapunkon olvashatók.
Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések