Gerda Green: Fenevadak Erdélyben részlet

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben, grafika és borítóterv: Nyári Eszter, kiadó: Publio Kiadó, 2015. április 15. minden jog fenntartva
Részlet a 2015. április 15-én a Publio Kiadónál megjelent harmadik krimimből a Fenevadak Erdélyben címűből. Minden jog fenntartva! A könyv e-könyvként és nyomtatott formában is rendelhető a kiadótól. Grafikus és borítótervező: Nyári Eszter grafikusművész. http://publioboox.com/gerdagreen
-       Csodálatos lehetett – merengett el Olga, akit mindig lázba hozott a régi korok szelleme. – És az ön vegyészi szakmája jól megfért a férje régészeti munkájával?
-         Tökéletesen – válaszolt Ágnes – hiszen kiválóan tudtuk segíteni egymást. El-el kísértem nagyobb ásatásokra Egyiptomba, vagy Mezopotámiába, vagy utána utaztam és ott találkoztunk.
-         Milyen nagyszerű – lelkendezett Olga.
-         Talán úszhatnánk egyet – szólalt meg most Ilonka.
-         Rendben van.
Mindannyian bementek a hideg vizes medencébe, hogy a termálvíz után felfrissüljenek. A leghamarabb persze Ágnes fáradt el, aki négy-öt kör után kiment, majd szólt a barátnőinek, hogy elindul zuhanyozni és körülbelül fél óra múlva találkozzanak az öltözőszekrényes kabinoknál.
Ilonka és Olga még körülbelül negyed óráig úsztak, amikor dobhártyaszaggató visítás zengette meg a fürdőt. Olga azonnal felismerte a hangszínéből, hogy ez csak Ágnes lehet. Őrült iramban úszott ki a medencéből, majd kimászás közben a talpa megcsúszott a régimódi fémlétrán és teljes erővel beleütötte a lábujját a fokába. Úgy érezte, elájul a fájdalomtól, de nem törődött vele, hanem futott az öltözők irányába. Azzal nem számolt, hogy az út ebben az irányban egy két ajtóval nyíló gőzkabinon át vezet, ahol a nedves szauna kedvelői párolódtak. A mozaikcsempével borított kényelmes fekvőhelyeken fetrengő vendégeket csak alulról világították meg a zöldes színű lámpák, az arcukat nem lehetett látni. Ettől ez a nedves helyiség olyan volt, mintha London színváltóan ködös-szmogos, tizenkilencedik századi utcáinak egyikébe csöppent volna.
A nagy rohanásban újból megcsúszott a lába a síkos talajon és majdnem elesett, ekkor belekapaszkodott valakibe, akinek azt mondta, hogy bocsánat, majd tovább igyekezett.
Megérkezett a zuhanyzókhoz, de a fülkék többsége zárva volt, hiába rángatta az ajtókat, nagyüzem volt az uszodában. Így más módszerhez folyamodott, lehasalt és bekukucskált a fémajtók alatti résen. Olga a nedves kövön csúszott-mászott, addig ameddig egy ismerős lábat fel nem fedezett. Emlékezett rá, hogy Ágnesnek gyönyörűen pedikűrözött lábfejei voltak és aranylánc fityegett elegáns bokáján.
Ágnes eszméletlenül feküdt a földön. Olga segítségért kezdett kiabálni, mire a személyzet odasereglett. 
-         Mi a gond kisasszony?  - kérdezte rideg hangon a nagydarab, csontos nő, akinek kanárisárgára festett haja volt.
-         A kedves barátnőm, Szentkirályi Ágnes fekszik ott eszméletlenül a zuhanyban és nem tudom, hogy él-e még vagy sem?
-         Már miért ne élne? Talán megölte? –kérdezte hihetetlen szemtelenséggel a hangjában a nő, amihez Olga nem volt hozzászokva. Az elegáns fürdők személyzeténél általában kötelező volt a jó modor.
-  Ezt meg se hallottam! Inkább hozzon segítséget, én megpróbálok bemászni a másik fülkébe, onnan a barátnőmébe és belülről kinyitni a kallantyút– válaszolt neki keményen a nyomozólány. 
75 embernek tetszik a blogon! 
Köszönjük! 
Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések