Trilógia ünnepi köntösben


Kedves Olvasó! 
Mi az, ami inspirált a krimitrilógiám megalkotásában és mi az, ami továbbviszi a történetet? A 38 évig elfojtott vágy, hogy krimiíró legyek Kocsis Nagy Noémiként, Gerda Green álnéven. A pontos elképzelés arról, hogy a három fő nyomozóm Báthory Olga, Szepesi Herold nyomozópáros és barátjuk Jánossy Alfréd hadnagy a bűnügyi rendőrségről olyan kalandokba keveredjenek, amelyekről eddig álmodni sem mertek. Hogy megmutassák a mai társadalom ellentmondásait, lerántsák a leplet a hazugságokról, segítsék az igazakat és a jókat. Álmaik, vágyaik nyomába eredjenek és olykor maguk is összekuszálják a szálakat, amelyet átsző a szerelem, az erotika, a kultúra és a sok gasztronómiai élvezet. Mert valakiről gondoskodni finomságokon keresztül legalább olyan fontos, mint egy szerelmi vallomás és kényeztetés. Egy jó vacsora, amellyel megörvendeztetjük kedvesünket egyenértékű a szerelemben nyújtható jóságokkal.  

A jó hír az, hogy a krimitrilógiából most a Fény és förtelem, az első rész ingyenesen tölthető le karácsonyi ajándékként, ezzel kedvet csinálva a folytatásokhoz. A kék macska és a Fenevadak Erdélyben noha mindegyik önálló történet, logikájában, összefüggéseiben, visszautalásokban segíti az olvasót, hogy továbbgondolja, vigye a történetet és azonosuljon a szereplőkkel. Az első rész ingyenes letöltő linkjét itt találod. Olvasni ér, osztani ér!  
publioboox.com/hu_HU/feny-es-fortelem2

A kék macska Gerda Green krimiíró második regénye. A főszereplők ugyanazok, akiket az első könyv második kiadásában, a Fény és förtelemben már megismertek az olvasók. Báthory Olga és Szepesi Herold magánnyomozó irodája előtt, átmeneti nehézségek után, új távlatok nyílnak meg. A fiatalok más helyszínt keresnek munkájukhoz. Az új házban szerencsésen összebarátkoznak, és nyomozó társukká fogadják Szabó Róbertet, a kedves öregurat, aki olykor még őket is felülmúlja lendületességben és nagyszerű ötletekben. A helyszín ezúttal is Budapest, ahol a mindenre elszánt bűnbandák háborítatlanul élik sötét, alvilági életüket és ahol a bűnözőket már nem elégíti ki a kábítószer, vagy a lánykereskedelem haszna. Jövedelmüket immár az emberek hiszékenységéből akarják fedezni. Abból az igényből, amit a gyenge istenhit, de az erős pénz és meggazdagodás utáni vágy alakít ki a polgárokban. A főhősök munkáját megnehezíti Miss Orange személyével való nem mindennapi találkozás, akinek az Ara papagáj bár sztárjaként ugyanúgy érdekében állhatott Palotás Áron milliomost eltenni láb alól, mint vetélytársának Claudia von Oldenburgnak. Őt az első krimiből már ismerhetjük. Hogy ki a valódi gyilkos és hogyan halt meg Palotás Áron? Ehhez a bonyolult nyomozáshoz és szövevényes történethez Olga segítségül hívja nemcsak Heroldot és Róbert bácsit, de régi jó barátját Jánossy Alfréd hadnagyot is a bűnügyi rendőrségtől. Közben a szereplők nem mindennapi szerelmi kalandba is keverednek. A kötetet újból Bölecz Lilla grafikus ötletes rajzai, borítója gazdagítják és a Publio Kiadó gondozza.
Fény és förtelem és A kék macska című krimikből jól ismert Szepesi Herold és Báthory Olga nyomozópáros ezúttal elhagyják Budapestet.
Barátaik, Róbert és Ilonka összeházasodnak, és Erdélybe utaznak nászútra. Herold Párizsban szakmai találkozón vesz részt, így Olga egyedül marad otthon. Nyár van és uborkaszezon, Olgának ezért nem sok kalandban van része, míg el nem olvassa Ilonka levelét. Barátnője egy különös nagyasszonyról, a különc viselkedésű Szentkirályi Ágnesről számol be, aki szintén vendége az erdélyi nyaralóhelynek. A nyomozólány, arra gondolván, Jánossy Alfréd rendőrhadnagy barátja szavait idézve, hogy „a bűn soha nem alszik”, elhatározza, hogy ő is felkerekedik és elutazik Szovátára, Erdélybe. Szeretné közelebbről is szemügyre venni ezt a furcsa nagyasszonyt, akinek személyisége igencsak felkeltette a kíváncsiságát.  
Erdély festői környezetében és tájain semmi sem az, aminek látszik. Hőseinknek egyesült erővel ismét sikerül egy vérfagyasztó bűnügy kusza szálait apránként kibogozni, miközben a helyi kulturális sajátosságokba is betekintést nyernek és Olgát sem hagyja cserben intuitív ösztöne. Kultúra, erotika, horror, nyomasztó éjszakák és nappalok váltogatják egymást.
A könyvet Nyári Eszter grafikuművész illusztrációi és nagyszerű borítója díszítik, míg a kiadást újból a Publio Kiadó jegyzi.  

Gyertek ide is! 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések