Nyári írói kalandjaim eddig, összefoglaló

Sajószentpéter, 2015. június 21. Roadshow második állomás. Fotó: Zemlényi-Kovács Zoltán. Balról jobbra: Heiling-Koltai Beáta, R. Kárpáti Péter, Kocsis Nagy Noémi

A MÜSZI-ben 2015. június 10-én a Publio Kiadó szervezésében lezajlott Fenevadak Erdélyben könyvbemutatómról most külön nem írok, mert arról megjelent két cikk is Zemlényi-Kovács Zoltán és a kiadó marketinges szakembere Szabó Zsanett tollából és klaviatúrájából, amit itt már korábban közöltem a blogon. Ami nagyon fontos, hogy fantasztikus volt a hangulat, remekül éreztük magunkat, sok szerzőtárs, fotósok, filmesek, érdeklődők jöttek el. Remekül sikerült a kiállítás is, amit Nyári Eszter a könyv illusztrátora munkáiból rendeztünk. És a kiadó és az írói klubok történetében eddig először fordult elő az, hogy mi, akik szerveztük, szerepeltünk 4-re mentünk oda és éjfélkor távoztunk a MÜSZI, pontosabban a Corvin Tetőteraszáról. 
Sajószentpéter. Publio Roadshow első állomás, 2015. június 13. Stábértekezlet. Fotó: Zemlényi-Kovács Zoltán. Balról jobbra: Alcser Norbert, Kocsis Nagy Noémi, Faragó Dániel, Szabó Zsanett. 
Breaking news 55. Tegnap részt vettem a Publio Kiadó Roadshowjának első állomásán Lőrinciben, melyre R. Kárpáti Péter színművész hívott meg minket nagy szeretettel. Miután öten mentünk le, ebből a sofőr Apukám volt velünk volt a kocsiban Anna T. Kiss, Dániel Faragó és Zemlényi-Kovács Zoltán alias ZZ. Az utazás izgalmaktól sem volt mentes. Mire leértünk már állt a Publio sátor és zászló a szépen kirakott könyvekkel. Ott ismerkedtünk meg Kenderesi János szerző kollégánkkal is. A forróság azonban őrjítő volt. A településen főzőverseny zajlott, amibe mi is bekukkanthattunk. Odamentünk a helyiekhez ismerkedni, meghívni őket olvasni, esetleges eladott példányainkat dedikáltatni. Kicsit furcsán tekintettek ránk valahogy ilyen szemekkel: "Itt vannak az írók. Igaz, hogy ők is emberek, mint mi, de nem azok a kifakult fekete-fehér méltóságteljes képek, amelyek az iskolák falain lógtak". Jó tanulság volt ez is. 
smile hangulatjel
 Kedves meghívónk bemutatott minket és beszéltünk is a mikrofonba, de a többség azzal volt elfoglalva, hogy ki nyeri meg a főzőversenyt. Viszont a könyvtár, mint kultúrintézmény javára legyen írva, hogy örömmel vették meg a könyveinket, a kedves könyvtárosnő segítsége révén. A Publio sátorban is vidám beszélgetések zajlottak az érdeklődőinkkel, vendégeinkkel. Összességében nagyon jól éreztük magunkat és két árnyalattal barnábban jöttünk haza, a megevett finom vadpörköltek, citromos sorbék és számolatlanul elfogyasztott több liter víz megivása után. Foly. köv. jövő héten! 

Erdei Évával és az összegyűlt közönséggel az Erdei Éva Galériában Csepelen, a harmadik Fenevadak Erdélyben könyvbemutatómon. 2015. június 21
Hegedűn közreműködik: Benyó Csilla a Weiner Leó Zeneiskola ezüstérmes növendéke, zongorán közreműködik: Kocsis Nagy Klára zongoraművész, az Egressy Béni Zeneiskola tanára.
Harmadik Fenevadak Erdélyben könyvbemutató, 2015. június 20. Csodálatos, citromfás, festményekkel, könyvekkel, szobrokkal díszített környezetben, nem túl nagy létszámban, de annál családiasabb, kedvesebb légkörben, felolvasással zajlott le az esemény az Erdei Éva Galéria -ban. A meghívást ezúton is köszönöm Éva Erdei-nek, aki művészetszervező képzőművész és a zenei aláfestést Benyó Csilla ezüstérmes hegedűsnek és Kocsis Nagy Klára zongoraművésznek! Ps. A vendégkönyvben azt írták: "Gratulálok a magyar Agatha Christinek!". Enyém a megtiszteltetés, köszönöm!
Erdei Évával az Erdei Éva Galériában Csepelen, a harmadik Fenevadak Erdélyben könyvbemutatómon. 2015. június 21. Ezt írta utána nekem: "Az érdekfeszítő történet, a gördülékeny fogalmazás, intelligens személyiséged magával ragadta a lelkes közönséget tegnap, az Erdei Éva Galériában Csepelen. Szeretettel gratulálok írói teljesítményedhez, ehhez a nagyszerű krimihez, és sok sikert kívánok, mert megérdemled!!!!!!!!!!"

Breaking news 62. Újabb Publio Kiadó Roadshow állomáshoz érkeztünk, a másodikra Sajószentpéterre. Ez Borsod-Abaúj Zemplén megyében van még Miskolctól északabbra. Közel van Lillafüred, a diósgyőri vár, igaz az még Miskolc mellett. Sajószentpétertől északra található a Rudabányai hegység, ahol a mi drága, jó ősemberünket a Rudapitecust találták, aki jelenleg a Földtani Intézetben tartózkodik, akit érdekel meglátogathatja. 
Sajószentpéter, Publio Roadshow, második állomás. 2015. június 21. Csoportkép. Fotó: Alcser Norbert. 

smile hangulatjel
 Az út szintén nem volt izgalmaktól mentes, hiába téptük végig az autópályán. Mire megérkeztünk már állt a Publio sátor a könyvekkel elrendezve. Már ott volt hála istennek Alcser Norbert és Szabó Zsanett és egy régi barát Sávolyi Judit, akivel tavaly volt szerencsém találkozni a Millenáris Nemzetközi Könyvfesztiválján. A lehetőségek szerint próbáltunk vegyülni, a közben megérkezett Heiling- Koltai Beátával, Zemlényi-Kovács Zoltánnal, és Hajdók Bogival szerzőtársakkal. Besegítettünk R. Kárpáti Péternek a főzésben, felmentünk a színpadra bemutatni a könyveinket, a helyi lakosok előtt, akik szép számban gyűltek össze. Én a magam részéről Sajószentpéteres sapkában és Publio írós cetlivel a nyakamban jöttem-mentem. Több megszólított, kedves házaspárt, családot invitáltam a sátorhoz húsaprítás közben.
A Publio sátrában reménykedve várom a vevőket. Fotó: Zemlényi-Kovács Zoltán. 

 Péter lecsós húst főzött bográcsban egy helyi asszonnyal Jolikával, akiről kiderült, hogy Kárpátaljáról szólította ide a szerelem harminc évvel ezelőtt. A színpadon Gyebnár Csekka színésznő énekelt régi slágereket, nagy hangulatot teremtve. A nézelődök többsége valóban odajött a pultunkhoz, sátrunkhoz, de hiába a kedvesség, nem túl tolakodó modor a részünkről, könyvet senki nem vett. Én viszont vettem zsákbamacskát a lányomnak, mint kiderült egy aranyszínű körömlakk volt benne. Hiába indultunk el 1/2 7-kor sajnos az erdőben eltévedtünk, pontosabban jó irányba mentünk, de az egy alternatív útvonal volt Miskolc felé. Több helyi megkérdezésével végül is kijutottunk az erdőből, de közben átéltük, hogy a nap szembe sütött, az út a nagy fényességtől nem látszott és zuhogott az eső. Magyarul ördög verte a feleségét. Lényeg, hogy este 11-re hazaértünk, kemény és tanulságos túra volt ez is.
Csoportkép a Publio Kiadó munkatársaival, más szerzőkkel. Fotó: Zemlényi-Kovács Zoltán. Én kedvenc zöld dzsekimben mosolygok. 2015. június 21. 

Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Artificium és Gerda Green könyvek szakmai oldal: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések