Embrace-Átölel kiállítás a Palomában

              Bölecz Lilla-Duschanek Katalin kiállításmegnyitó elé



Duschanek Katalin és Bölecz Lilla izgalmas kiállítása elé nézünk a budapesti Palomában 2014. április 17-én. Két különböző alkotóművészről van szó, akiknek fiatal koruk ellenére már jelentős szakmai múltjuk van.

Tudatosan választották a lányok a Palomát mostani kiállításuk helyszínéül, lévén a hely egy sokat ígérő új művészeti és kulturális projekt, a legfrissebb trendek formálódásának kecsegtető helyszíne Budapest egyik izgalmas művész negyedében.

Az egy hónapig megtekinthető kiállítás üzenete az egymással való egyetemes összekapcsolódás, és a női lélek szemszögéből érzékelt befogadó, reflektáló valóság ábrázolása figuratív képekben.

Ezenkívül mindkettőjük nem titkolt célja megosztani a magyarországi közönséggel, a más kultúrák által erősen átitatott tapasztalataik képekben való lecsapódását. Markáns közös vonaluk a “nyitott szívvel befogadni (embrace) az ismeretlent” hozzáállás, ami művészetükre is nagy hatással bír. A két lány több éves mély barátsága és számos kapcsolódási pontja hozta természetesen az ötletet, hogy egymást kiegészítő rajzi világuk, különböző stílusú figuratív ábrázolásmódjuk izgalmas és mély világba invitálhassa a közönséget e kiállítás keretében.

Duschanek Katalin 2009 óta foglalkozik komolyabban festéssel, miután több különböző diploma megszerzése elvezette arra az alkotó útra, ahol most szívesen jár.  Az elmúlt kilenc évben több helyen élt, tanult és dolgozott (London, Párizs, Kairó, Valencia és Budapest) ahol számos alkalommal állította ki munkáit. Jelenleg Dubaiban lakik és helyi nemzetközi galériákkal működik együtt.

Bölecz Lilla a KREA Kortárs Művészeti Iskola egykori hallgatója is folyamatosan kiállít 2010 óta. Csoportos és egyéni kiállításokon vett részt többek között a Szimpla Kert, a KREA iskola helyiségei, az Akvárium Reklámfesztiválján és a Müsziben 2010-2013 között. Alkotásairól publikációk jelentek meg a Hg.hu-n, PS Magazinban, a Hellodesignban, a Kreatív Online-ban, a Design&Design-ban, ahol az Awards of Day-t nyerte meg, vagy az Artificium blogon volt a hónap művésze. Most ismét szabadúszó, sokat dolgozik megrendelésre, illusztrálta Gerda Green krimijét, a Fény és Förtelmet. Munkái elérhetők/megvásárolhatóak: www.lillab.prosite.com / www.society6.com/lillabolecz

A kiállítás 2014. április 17-én nyílik meg ünnepélyes keretek között a Palomában, ami a felújított Ferenciek tere közelében, a Kossuth Lajos utcából nyíló műemlék udvarban várja az érdeklődő, művészetszerető közönséget.

                                                                            Kocsis Nagy Noémi művészettörténész

Budapest, 2014. április 4.

Cím:
© 2014 Microsoft Corporation · © 2013 Nokia
Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet, Budapest, Hungary, 1053

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések